2021-09-09 08:12:41• hírek • Szatmár.ro

Az oktatás szerepe a munkaerőpiacon

A Szatmár Megyei Tanács és Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület az Erasmus + program keretében ad otthont egy egyhetes nonformális képzésnek, melynek tematikája az oktatás szerepe a munkaerőpiacon.

Összesen 44 fiatal és trainer érkezett Szatmárnémetibe Románia, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia és Törökország különböző részeiről, hogy részt vegyen a trainingen és megosszák egymással a tapasztalataikat.

„Nagyon örülök, amikor különböző kulturális háttérrel rendelkező fiatalok érkeznek a megyébe, akikkel multikulturalitásról és európai értékekről tudunk beszélgetni. Szívesen válaszoltam a feltett kérdésekre, amelyek a fiatalok támogatásáról, munkaerőpiaci elhelyezkedési lehetőségeiről szóltak. Úgy gondolom, hogy csak az a közösség lehet igazán sikeres, amely nagy hangsúlyt fektet a mindenki számára elérhető minőségi oktatásra. Országos viszonylatban Szatmár megyében az elsők között indítottuk el a duális oktatást, hiszen elengedhetetlen a jó szakemberek képzése.” - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: